Onze ouders wreven het er al op jonge leeftijd bij ons in: na drukken of plassen, steeds handen wassen! En terecht. Het regelmatig en op de juiste manier handen wassen is van groot belang. Zo beperkt u de kans op ziek worden en verminderd u de kans op besmetting van mensen in uw (werk-)omgeving. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat onze handen de hele dag door, steeds weer in contact komen met bacteriën en virussen. Door de zogenaamde kruisbesmetting (besmetting van handen naar oppervlaktes en naar andere handen en omgekeerd) kunnen de bacteriën zich snel verspreiden. 

Enkele feiten
– Een besmette hand kan bacteriën of virussen op 14 personen of 5 nieuwe oppervlaktes overdragen 
– Bacteriën kunnen tot wel 48 uur overleven op een oppervlakte 
– 80% van besmettingen tussen mensen onderling vindt plaats via de handen 
– Maar 30% van de toiletbezoekers wassen hun handen nadien met water en zeep 
– Zonder het te beseffen is 16% van de mensen drager van het norovirus. Dit kan hevige buikgriep veroorzaken 
– Toetsenborden en computermuizen bevatten gemiddeld 10.000 tot 20.000 bacteriën per cm2 
– Werkt u op kantoor? Dan wordt u dagelijks aan liefst meer dan 10 miljoen bacteriën blootgesteld 
– 47% van ziektes kunnen echter worden voorkomen door uw handen regelmatig en op een juiste manier te wassen 

Wanneer moeten onze handen dan worden gewassen?

  • Voor elke maaltijd
  • Voor het bereiden van voedsel
  • Na het snuiten van uw neus
  • Wanneer u moet niezen of hoesten en u heeft daarbij uw hand voor de mond gehouden
  • Nadat u naar de wc bent geweest

Hoe kan ik mijn handen het beste wassen?
U kunt uw handen het beste onder stromend water wassen. Doe eventuele ringen van te voren af. Op de huid onder uw ringen kunnen zich namelijk bacteriën verzamelen. Maak nu uw handen vochtig. Gebruik een goede, vloeibare zeep zoals Oud Hollandsche Ambachtszeep. Deze is ook met een GRATIS infrarood zeepdispenser verkrijgbaar, voor een nog optimalere hygiëne. 
Verdeel de zeep over uw hele hand, dus zowel over de binnenkant als over de rug van uw hand. Vergeet ook niet om de zeep goed tussen uw vingers en onder uw nagels aan te brengen. 
Wrijf met aandacht uw handen en vingers goed tegen elkaar. 
Spoel uw dan grondig af met water om alle zeepresten te verwijderen. 
Droog uw handen af met een schone handdoek, een papieren wegwerphanddoekje of met een Airdryer. 
Geen kraan met sensor aanwezig? Draai de kraan dan met het handdoekje dicht. Zo kunnen uw handen niet opnieuw besmet raken met op de kraan aanwezige bacteriën. 

Met welk product kan ik mijn handen het beste wassen?
Omdat er zovele momenten op een dag zijn waarop onze handen gewassen moeten worden, is het belangrijk om een kwalitatief goede zeep te gebruiken. Water droogt de huid namelijk uit. Wij adviseren u om de Oud Hollandsche Ambachtszeep te gebruiken. Dit is een zachte zeep op biologische basis met een milde, aangename geur. Behalve een uitstekende, reinigende werking, heeft deze zeep ook een intense, verzorgende werking voor schone en heerlijk zachte handen. Ambachtszeep voorkomt beschadigde handen en herstelt eelt en kloofjes. Voor een optimaal smeert u hierna uw handen in met onze Ambachtscrème. 
Met slechts een keer pompen brengt u al een zachte laag Ambachtszeep op uw handen aan. Deze Ambachtszeep is verkrijgbaar in een royale pompfles met een inhoud van 500 ml. 
Als u momenteel de Ambachtszeep voordeelbundel bestelt, geniet u niet alleen van gratis verzending maar krijgt u ook nog eens de infrarood zeepdispenser ter waarde van liefst € 18.95 van ons cadeau! 

%d bloggers liken dit: