Wij kregen een uitgebreide recensie toegestuurd van één van onze blije klanten, welke wij niet aan uw neus voorbij wilden laten gaan. Een klein beetje info van onze kant: Roaccutane is een handelsnaam voor een medicijn met de werkzame stof isotretinoïne en wordt vaak voorgeschreven als laatste redmiddel bij ernstige acné. Roaccutane zorgt ervoor dat de buitenste laag van de huid losser wordt en dat poriën in de huid minder snel verstopt raken en dus puistjes veroorzaken. Het reguleert de talgproductie en remt ook onstekingen. Een Roaccutane kuur heeft vele bijwerkingen en staat bekend als een erg zware kuur. Daniel kreeg deze kuur voorgeschreven en droogde erg uit, maar heeft goede ervaringen met onze Ambachtscrème producten om deze droogheid te bestrijden. Zijn verhaal:

Even voorstellen: Mijn naam is Daniel en ik ben 23 jaar oud. Naast dat ik in mijn pubertijd, uiteraard, last heb gehad van wat jeugdpuistjes had ik altijd best een gave huid. Af en toe was had ik een beetje last van droge huid op mijn armen, maar ook deze was zo weer verdwenen met behulp van een crème of zalf van de huisarts. Totdat ik een paar jaar terug last kreeg van rood-paarse plekjes op mijn armen, in grote getalen. Mijn onderarmen en schouders werden bedekt en ik wist niet waar het vandaan kwam.

Nadat ik een biopt had laten nemen en deze onderzocht werd in het ziekenhuis, bleken het ontstoken haarzakjes te zijn. “Prima” dacht ik, de dokter gaf me een zalf en een antibiotica kuur en daarmee zou het wel verdwijnen. Zes weken later was het resultaat matig; minder ontstoken haarzakjes maar het was zeker niet verdwenen. Een paar jaar lang heb ik nog rondgelopen met deze plekjes maar een twee maanden geleden besloot ik dat ik te oud ben voor ‘puistjes’. De huisarts verwees me door naar de dermatoloog en die schreef me onmiddellijk een Roaccutane-kuur voor. Hier had ik al over gelezen en ik stemde gelijk in, al is het oorspronkelijk bedoelt voor zwaardere gevallen van acné. Ik was al gewaarschuwd voor het uitdrogende effect van deze zware Roaccutane kuur maar dat het zo erg was had ik niet kunnen bedenken. Mijn lippen droogden uit en mijn huid op mijn gezicht schilferde en begon steeds dunner te worden. Niets leek te helpen, ik bleef maar smeren met crèmes maar geen product kon aan deze uitdroging iets veranderen. Tot ik met mijn moeder ging lunchen en zij schrok van wat ze zag en mij vertelde over haar goede ervaringen met Ambachtscrème. Wat een uitkomst!

Deze Ambachtscrème smeerde ik eerst iedere dag maar nu iedere twee of drie dagen op mijn lichaam en ik ben misschien wel zachter dan voor mijn Roaccutane-behandeling. Ook voor mijn gezicht doet het wonderen in combinatie met de lippenbalsem van Ambachtscrème, die mijn lippen echt helpen herstellen. Een andere bijwerking waar ik erg veel last van kreeg tijdens de Roa was spierpijn en dan met name in mijn rug. Hier bracht de spier- en gewrichtscrème de gewenste hulp; wanneer ik last heb van mijn rug smeer ik een klein beetje van deze crème op mijn rug en het voelt gelijk veel lichter aan. Het geeft zo’n licht gevoel in mijn rug en spieren dat ik zelfs het idee heb dat ik er van rechtop ga staan. De Ambachtszeep heb ik nog niet getest, maar deze is vast ook super.

Makers van Ambachtscrème en bijbehorende producten, bedankt!

 

Daniel

%d bloggers liken dit: